RKK
Risør kringkasting
Forbrukslån – smart eller ikke?
Forbrukslån – smart eller ikke?

Forbrukslån – smart eller ikke?

Gjennom media og forbrukslånsbankene blir forbrukslån ofte omtalt som noe negativt. Det er ikke til å stikke under en stol at forbrukslån har vært et stort problem i Norge til tross for at veksten av forbrukslån har sakket farten betraktelig. Så, er det smart å ta opp et forbrukslån?

Det er gode argumenter for at det er lurt. De beste argumentene er at man bør ha en stabil økonomi og at man har råd til å betjene lånet.

Refinansiering

Refinansiering er en god grunn til å ta opp et forbrukslån. Faktisk er en refinansiering uten sikkerhet det samme som et forbrukslån, ikke mange tenker på det. Ved en refinansiering samler du alle lån og gjeld til ett, dermed blir det som et forbrukslån. Har du en del gjeld så kan dette være en god løsning for deg.

Oppussing

Det kan være smart å låne penger til et oppussingsprosjekt i boligen, og spesielt smart hvis det gjør at boligen øker i verdi. En mulighet er da å bake boliglånet inn i forbrukslånet, det kan i de aller fleste tilfeller gjøres. Er du på den andre siden usikker på om en oppussing vil hjelpe på boligverdien, så kan du enkelt kontakte en megler for befaring.

Investeringer i boligen som ikke er oppussing

Dette kan være investeringer som en varmepumpe, solcellepaneler og lignende. Disse tiltakene vil hjelpe på pengesparingen og samtidig øke verdien på boligen. Skal du bruke et forbrukslån til å finansiere for eksempel et solcellepanel, så bør du først se etter andre muligheter for å finansiere. Det støttes også fra nettsiden solcellepaneler.com.

Bedriftslån

Det kan være smart med et forbrukslån hvis man har en bedrift og samtidig en sikker drift, men mangler penger for å skalere den opp. Det er ikke nødvendigvis en anbefalt variant, men det kan være en såkalt siste utvei hvis man allerede har søkt om bedriftslån, kreditt eller lignende løsning.

Gjør du en avtale om å låne penger privat for så å bake det inn i bedriften så bør det lages en kontrakt mellom partene. Her anbefales det å bruke en regnskapsfører for å få alt på det rene. En mulighet for bedriften er å betale tilbake i renter som tilsvarer kostnaden på lånesummen.