Hjem / Nyheter / Nigerianske studenter på plass  

Søk på RKKs nettsider

Nigerianske studenter på plass

28. januar 2014

FNs institutt for opplæring og forskning (UNITAR) i Afrika med støtte fra PetroleumTechnology Development Fund (PTDF) i Nigeria, signerte høsten 2013 en avtalemed RKK om et samarbeidsprosjekt som har som mål ågi studenter fra Nigeria teknisk utdannelse. Målet med programmet er å gi ungeNigerianske studenter mulighet for høyere teknisk utdannelse som ingeniører innenolje & gas relaterte fagområder. Dette er et nasjonalt Nigeriansk programsom er etablert av PTDF, hvor ungdom fra hele Nigeria kunne søke om deltakelse.13. januar startet 59 stykker i Stavanger, valgt ut av over 10 000 søknader, påforkurset for Ingeniører på Godalen videregående skole.

Studentene skal bo 3,5 år til sammen i Norge frem til sommeren 2017. I løpet av førstehalvår 2014 skal de gjennomføre Forkurset for Ingeniører i Stavanger, før dereiser videre til Høgskolen i Fredrikstad. Her vil de som har bestått forkursetfå anledning til ta en 3 årig bachelor utdanning og oppnå tittelen ingeniør.
Under er et gruppebilde av de nye studentene. På den første raden errepresentanter fra PTDF som fulgte elevene til Norge, samt ​​RKK representanter.

DSC_0558

(Leif Knutsen har også bidratt i prosjektet, men hadde dessverre ikke anledning til å være med på bildet)

Historikkenangående samarbeidet med UNITAR:

RKK har en langsiktig partnerskapsavtale med FN, United NationsInstitute for Training and Research, UNITAR, om å bidra til kapasitet ogkompetansebygging i Afrika innenfor yrkesfag.

Delegasjonerfra både delstatsmyndigheter og sentrale myndigheter i Nigeria, sammen medUNITAR, har jevnlig vært på besøk hos RKK for oppfølging av partnerskapsavtalenog planlegging av nye kurs for nigerianske studenter i Norge og Namibia.Partnerskapsavtalen mellom UNITAR og RKK er en stor suksess, og bidrar til atstadig nye og viktige samarbeidsområder trekkes inn.