Hjem / Internasjonalt / Nyheter / Teknisk opplæring for 13 nigerianske studenter innen automasjon fullført  

Teknisk opplæring for 13 nigerianske studenter innen automasjon fullført

15. mars 2011

2011-02 Nigeria automation group

Den 10. february 2011 fullførte 13 nigerianske studenter et 3-måneders automasjonskurs i regi av RKK ved Stord opplæringssenter i Norge.

Kurset ble initiert av UNITAR og Rivers State Sustainable Development Agency (RSSDA) i Nigeria. Studentene ble valgt blant en større gruppe aktuelle kandidater i fra 23 lokalområder i Rivers state. Programmet ble utviklet som del i arbeider for å takle det høye nivået av arbeidsledighet blant unge, og målet var å tilby teknisk yrkesfag med internasjonalt anerkjente sertifisertinger. Dette vil igjen gi unge fra River state en kvalitativ fordel i arbeidsmarkedet innen olje og gass, både i Nigeria og ellers i verden.

Studentene ankom norge den 14. november 2010 for å starte tre måneders studier ved Stord opplæringssenter. Deres totale innsats og motivasjonen har vært utmerket og tilbakemeldingene fra opplæringssenteret er svært positive. I tillegg til studier har studentene lært å tilpasse seg en helt ny kultur og klima. RKK håper opplæringen vil gi deltakerne den fordelen de trenger for å bli sysselsatte i Nigeria.

2011-02 Nigeria automation web3