Hjem / Internasjonalt / Nyheter / Rkk i næringslivsdelegasjon til ghana, angola og mosambik  

RKK i næringslivsdelegasjon til Ghana, Angola og Mosambik

28. november 2011

2011-11-24 Business delegation Africa 1

Den siste uken har Silje Bolset og Rune Thorsen fra RKK deltatt i en norsk næringslivsdelegasjon til Ghana, Angola og Mosambik sammen med blant annet næringsminister Trond Giske og bistandsminister Erik Solheim. På møtene i Angola deltok også Kjell Håvard Sævareid og Sandra Pinto Dias dos Santos fra RKK.

RKK har fokusert på utviklingen av lokal arbeidskraft ("local content") under dette besøket, og vi har i alle landene som er besøkt hatt samtaler med myndighetene og lokale samt internasjonale bedrifter og organisasjoner om dette. RKK har lang erfaring innen utvikling av infrastruktur for yrkesutdanning i en lang rekke land i Afrika, sammen med så vel myndigheter som UNITAR (FN) og private bedrifter.

På næringslivsseminaret i Luanda i Angola presenterte Silje Bolset og Kjell Håvard Sævareid RKKs virksomhet og erfaringer i Afrika og i en global sammenheng. Presentasjonene vakte stor interesse fra så vel myndigheter som bedrifter, og flere konkrete henvendelser om nye prosjekter er allerede kommet.

Vi ser fram til en videre utvikling av vår virksomhet i disse og andre land i regionen.

2011-11-24 Business delegation Africa 2

Bilder:
(øverst): Næringsminister Trond Giske i Samtale med RKKs Silje Bolset.
(nederst): Utviklingsminister Erik Solheim, RKKs Silje Bolset og Kjell Håvard Sævareid under omvisning på FMC Sonilsbasen i Luanda