Hjem / Internasjonalt / Nyheter / Møter med prosjektpartnere i astana  

Møter med prosjektpartnere i Astana

24. april 2012

2012.04.24 - Olga og kjell Håvard

Foto: Olga Ponomaryova og Kjell Håvard Sævareid (RKK)

Som en del av utdanningssamarbeidet mellom Kasakhstan-Norge, besøkte RKK våre partnere og Statoil i Astana den 17. april. Her diskutertes generelle prosjektplaner før starten av det kommende regionale utviklingsseminaret, som holdtes mellom de tre samarbeidsregionene våre i Kazakhstan, i Pavlodar den 18. april.

I et møte med Mr. Boribekov, lederen for avdelingen for teknisk- og profesjonell utdanning, diskuterte RKK og MES målsetninger, status og fremtidsplaner for samarbeidsprosjektet om fagskoleutdanning mellom Kazakhstan og Norge for kommende periode. Etter møtet med departementet for utdanning (Ministry of Education), møtte RKK Dag Halvorsen, norsk ambassadør, for å snakke om det kommende seminaret i Pavlodar. Halvorsen var veldig glad for å ha blitt invitert til seminaret, og han så fram til å adressere deltakerne i seminaret, samt til å se noe av de videregående skolene i Pavlodar og besøke Kasakhstans elektrolyseanlegg.

Til slutt besøkte RKK Statoil, der de møtte Frank Drange, fungerende direktør for Kasakhstan, og Annagul Bairyyeva, som er ansvarlig for ansvarlig for kundekontakt og markedsføring. I møtet snakket RKK og Statoil om RKKs pågående prosjekt og diskuterte MOU (Memorandum og Understanding) mellom RKK og Statoil.

Alle møtene som ble gjort i Astana var veldig positive, og partnerne er alle enige om viktigheten av det regionale utviklingsprogrammet for KazNorCoop, der de også ga deres fulle støtte for programmets fremtid.

2012.04.24 - Frank Drage og Anngul Biryyeva

Foto: Frank Drange og Annagul Bairyyeva