Hjem / Internasjonalt / Nyheter / Mapess-rkk  

MAPESS-RKK

16. april 2013

Det nye yrkesutdanningsåret i Angola startet offisielt den 25. mars og ble åpnet av administrasjons-, arbeids- og sosialministeren Mr. Pitra Neto.
Prosjektet fortsetter sitt samarbeid med de fire pilotskolene; Cazenga og Cinfotec i Luanda, Caio i Cabinda, samt Soyo. Tre av senterne har startet kurs og rapporterer om god respons og søking fra distriktene rundt. Se tabell under for antall studenter ved hvert av kursene. CINFOTEC planlegger å starte sine kurs senere på grunn av opplæring av instruktører utenlands, til uti midten av april.

Course/Centre

CAZENGA*

SOYO*

CAIO/CABINDA*

Hydraulics

-

12

24

Welding

16

12

30

Industrial Electricity

16

12

15

Technical Drawing

12

-

-

Industrial Maintenance

-

16

24

* - Forskjellen i antall studenter per senter skyldes antall kurs som hvert senter planlegger å kjøre parallelt. Caio planlegger å kjøre to kurs (dag- og kveldskurs).

Utenom de nevnte kursene, planlegger prosjektledelsen sammen med lokale partnere å introdusere to nye kurs til det angolanske yrkesutdannings i løpet av året. De to kursene er industrielt vedlikehold og boltetrekking, og de ser nå på om dette er gjennomførbart med tanke på kostnadene. Det siste kurset vil bare introduseres ved Cinfotec.
8 studenter fullførte lærlingperioden sin ved FMC og «Atlas Copco» i januar og februar 2013. De avventer nå muligheten for å bli ansatt ved de nevnte bedriftene. Ytterligere 10-15 venter på svar på fra tre ulike selskap på å starte opp læretiden sin.