Hjem / Internasjonalt / Nyheter / Det norske lærlingesystemet  

Det norske lærlingesystemet

13. januar 2012

Det norske lærlingesystemet - Forelesning og erfaringsutveksling, overført fra Rogaland til tre regioner i Kasakhstan.

Videooverføring til tre steder

Bildet: Kjell-Reidar Hetland og Elena Skagen.

Onsdag denne uken fant årets første fellesaktivitet i KazNorCoop-prosjektet sted. Det ble holdt en videoforelesning fra Stavanger til tre regioner i Kasakhstan: Nord-Kasakhstan-regionen, Pavlodar-regionen og Øst-Kasakhstan-regionen. Temaet for forelesning var – “The Norwegian Education System for Vocational Education and the Apprenticeship System”. (Det norske utdanningssystemet for fagopplæring og lærlingesystemet.)

Målet med forelesningen var først og fremst å informere om lærlingesystemet spesielt, men også for å dele erfaringer fra samarbeidet mellom partene innen lærlingesystemet: de regionale utdanningsmyndighetene, arbeidslivspartene og bedrifter eller institusjoner som tilbyr lærlingetid. Erfaringene fra denne forelesningen, sammen med andre tiltak, skal bidra til å forsterke og utvikle yrkesopplæring Kazakhstan.

Forelesningens deltakere representerte regionale myndigheter, ledelse og lærere fra flere universiteter i hver region, samt flere arbeidslivspartere. Disse befant seg i tre forskjellige universitet i Kazakhstan. Regionene er alle aktive deltagere i KazNorCoop-prosjektet.

Forelesingen ble holdt av Kjell-Reidar Hetland, leder for fagopplæringen i Rogaland. Hetland har også hovedansvaret for Rogalands omfattende lærlingeprogram.