Hjem / Internasjonalt / Nyheter / Delegasjon fra rkk på besøk i mozambique  

Delegasjon fra RKK på besøk i Mozambique

16. februar 2011

En delegasjon fra RKK besøkte Maputo i Mozambique første uken i februar på oppdrag fra Oljedirektoratet i Norge. Hensikten med besøket var en kartlegging av infrastruktur for, samt behovet for yrkesutdanning innen olje og gass-sektoren i landet. Delegasjonen besto av Ole Imsland og Silje Bolset fra Stavanger-kontoret og Carl Williams fra RKK’s Namibia-kontor.

En rekke institusjoner og myndigheter ble besøkt. PIREP er ansvarlig for reformer innen yrkesutdanningen,og ga en innføring i det reformarbeidet som er startet. Utdanningsministeriet’s yrkesutdanningsavdeling redegjorde for den totale strukturen generelt, og innen energisektoren spesielt.

Behovet for utdanning innen oljesektoren ble også grundig diskutert med Ministry of Mineral Resources og INP. Det ble også besøk på yrkesskoler og lærerutdanningsinstitusjon.

RKK arrangerte også et dags-seminar for alle impliserte parter der de norske erfaringene innen kompetansebygging for oljesektoren ble diskutert, og hvordan disse erfaringene kan nyttiggjøres i Mozambique.

Besøket ble avsluttet med et møte med eksperter i Den norske ambassaden i Maputo.

PIREP februar 2011

Les mer om Mozambique her.