Hjem / Internasjonalt / Nigeria  

Nigeria

I september 2009 startet vårt arbeid i Nigeria. Da signerte RKK en samarbeidsavtale med UNITAR, (FNs institutt for opplæring og forskning), om opplæring for voksne innen oljeindustrien i Nigeria. Siden da har RKK og UNITAR samarbeidet om flere prosjekter i Nigeria.

I 2010 signerte RKK og UNITAR en «partnerskapsavtale» der vi sammen etablerte et opplæringsprogram for kvalifisering av arbeidskraft i Nigeria. Samme året leverte RKK kurs innen maskinering og automasjon, samt opplæring for UNITAR innen instrumentering. Vi var også engasjert i planlegging av et treningssenter i Port Harcourt i Nigeria. 2010 var også året da vi sammen med UNITAR startet diskusjonen rundt mulig samarbeid innen yrkesutdanning i andre afrikanske land.

I 2011 var partnerskapsavtalen mellom RKK og UNITAR en stor suksess. Kapasitetsbygging og trening av nigerianske studenter ble utført både i Walvis Bay i Namibia og på Stord Opplæringssenter i Norge. Sommeren 2011 deltok 60 studenter på ulike kurs. Totalt 150 nigerianske studenter gjennomførte kurs innen forskjellige fagområder i Namibia i 2011. Kursene har hovedsakelig vært relatert til fagområder som instrumentering, automasjon, elektro, sveising, boring og HMS.

Aktivitetene i 2012 har vært rettet inn mot planlegging og tilrettelegging av nye kurs sammen med UNITAR. Planlagte nye kurs vil i stor grad bli gjennomført i 2013 både i Norge og i Namibia, og vil bidra til en økt aktivitet innen kursvirksomheten i 2013. Kurs innenfor helse er nytt område i 2013.

RKK ser gode muligheter for fremtidig ekspansjon av kapasitetsbygging sammen med UNITAR i andre afrikanske land. RKK er i tillegg til kursleverandør også involvert i planleggingsstudier for kapasitetsbygging i forskjellige prosjekter i Nigeria.

 
FAKTA OM

Nigeria

Nigeria (Forbundsrepublikken Nigeria ) er en republikk i Vest-Afrika. Det er Afrikas mest folkerike land, og grenser mot Niger, Tsjad, Benin og Kamerun. Hovedstaden er Abuja . Som Afrikas mest folkerike land står Nigeria for en fjerdedel av Afrikas innbyggere – befolkningen er på ca . 147 millioner. 44 % av befolkningen i Nigeria er under 14 år. Det offisielle språket i Nigeria er engelsk. Valuta som benyttes er Naira (NGN).

RKK har inngått en langsiktig samarbeidsavtale for kvalifisering av yrkesutdanningspersonell med Unitar Nigeria.